Australian Flag Canadian Flag Netherlands Flag Russia Flag South African Flag UK Flag UK Flag USA Flag

Hur väljer jag rätt vinsch?

För att säkerställa korrekt val av vinsch och korrekt användningsmetod, ta dig tid att läsa efter information.

Underlåtenhet att välja rätt vinsch ger felaktig funktion kan minska livslängden på din vinsch och ge ett sämre resultat.

Vinschar som ska användas under vissa förhållanden, sådana räddnings-, återvinnings- och terrängapplikationer kommer att kräva och mycket högre klassad vinsch än den mer mer sällan som gör för att avgöra en liten båt, husvagn eller på en släpvagn.

Vinschar monterade på en bil eller släpvagn kan sparar hel del ansträngning. Valet av vinschkapacitet för lastning måste noggrant övervägas. Vinschen måste vara tillräcklig kraftfull för ditt fordon och samtidigt över arbete det extra motstånd som orsakas av hindrar som rörligt vatten, lutningar, lera, snö eller sand.

Maximal dragkraft vid exakt tillfälle eller klassad dragkraft/lyftkraft?

Maximal linjeprisbild

Vinschen är som starkast när linan eller vajern är på det innersta lagret på trumman, det är den maximala kraften som vinschen kan dra (enkel lina).

När vajer-eller linlagren byggs upp på vinschtrumman ökar den hastigheten, men den nominella dragning minskar i samma takt. Genom att använda ett brytblock för att få dubbel utväxling kan du praktisera nästan fördubbla dragkraften i din vinsch, medan du inte får halverar den totala vinschhastigheten.

Det är bra att använda ett brytblock när du drar tungt till att använda det minskar strömmar som går genom din elektriska vinschmotor och hjälper till att förhindra överhettning och skador på enheten.

Hur du räknar ut kapaciteten du måste

Helst bör klassningen på din vinsch överstiga 1,5 igen ditt fordons bruttovikt. Enkelt uttryckt bör en 2 ton bil vara utrustad med en vinsch med en dragkapacitet på 3,5 ton eller mer.